fOLLOw rapat kot..

Monday, December 27, 2010

HANYA TINGGAL KENANGAN - 2

with pahmi
SALAM 2 ALL..

Perasaan aku harini xdapat aku nk gambarkan bertapa pahitnya rasa..sedih,pilu,sebak,nak nangis dan macam2..spesis manje ke aku nih??korang baca citer aku ngan dia ni pastu korang agak2 aku ni cammane..mungkin korang xleh rasa ape yg aku rasa even korang pon tau yg dia nk tinggalkan bumi perlis nih demi mencapai ape yg dihajati..ape pon,aku tetap sapot mu ming...

konvo

 1st aku kenal dia waktu kami mula2 masuk PKB dulu..dalam taun 2005 sampai lah skg 2010..
byk kenangan kami lalui bersama terutama kenangan time blaja skali..masa kat poli dulu kalau aku jalan sorang2 member2 mesti tegur "pami mane?"..ayat 2 memang slalu aku kene jawab sbb biasanya aku kuar ngan dia g mane2 skali pon..dah macam adik bradik..huhu...aku ingat lagi ade skali aku nk g kelas...time 2 kelas kol 8pg..biasanya lau nk g kelas aku tumpang moto member lain jer sbb aku malas nk wat kua moto aku kat dlm umah...actually aku "kandang" moto RX-Z aku 2 lam umah sewa jer...huhu..tapi hari 2 aku terlewat sikit ngan si pami ni n then aku pon wat kua la moto aku 2..aku stat pastu aku ingatkan si pami ni dah naik kat blakang aku 2..aku pon bawak la moto 2 sampai depan poli..xtau nape aku xbercakap walaupun sepatah masa kat atas moto 2...tiba2 aku tegur la dia,"ming,kelas kita kat ner?"...korang tau x ape blaku???

hehe..
rupa2nya dia xde pon masa aku bwk moto td...dia xsempat naik aku dah jalan..then aku g ambik balik la dia 2...nasib baik la xkene boxing kat dia...haha...(2 la lain kali cepat sikit)...kenangan 2 menjadi memori klaka bagi aku...satu lagi kenangan yg masih fresh lam kpla aku nih bila time aku kene saman ngan dia...aku ingat lagi time 2 bulan puasa...ptg 2 kami kua nk g bli makanan tok bebuka..seingat aku ujan rintik2 n then aku bawak la laju skit moto 2..masuk je simpang bazar 2 tiba2 ade polis..aku soh dia turun n lari masuk dalam bazar 2..at least aku sorang je yg kene..polis 2 pegang aku n then mintak ic ngn lesen..aku bagi la..xpasai2 RM200 melayang...kene saman.. xpakai helmet..malang tol nasib aritu..tapi kami share duit bayar sama2..huhu...aku terharu..kalau nak dikira,memang xterkira kenangan kita ming!! banyak!!


Aku teringat kat pakcik yg jaje makanan ringan  ngan moto honda C70 dulu...
waktu 2 aku baru abis kelas..macam biasalah,nk g melantak la kejenye.. masa kat tengah jalan 2 kami ternampak sorang pakcik tua yg sedang menolak moto C70 dia 2,..memang aku dah tau moto 2 xde minyak..bygkan tengah2 panas terik ngan barang2 runcit yg penuh kat belakang moto dia 2 pastu moto plk wat hal,korang leh tengok cam 2 je ke??
kami pon g la buat2 tanye kat pakcik 2..mmg btl moto dia xde minyak..then aku ngn pami soh pakcik 2 stay kat situ jap sbb kami nk tlg blikan minyak..xsusahpon...isi lam botol jer..lgpon stesen minyak dekat je lau g ngn moto..huhu...lau tolak moto cam pakcik 2 mungkin jauh la...selesai ngan minyak smua n moto pakcik 2 pon dah ok tiba2 pakcik 2 nk bg duit plk...aduyai..sesungguhnya pami lebih mengenali perangai aku dan aku pon lebih mengenali pami kalau bab2 duit nih..xpe,xyah citer..kami xamik pon duit pakcik 2..lain je muka pakcik 2 aritu..kami dapat dua "gula leng" kat sini aku xtau org panggil ape..yg wana merah mcm kapas 2...lau letak lam mulut dia cair..ape ek??

aku kira korang dah tau la ape benda 2..huu...mula2 xnak amik,last2 amik jgk sbb pakcik 2 dah xtau nk bg ape..lepas 2 aku dah xingat ape blaku strusnya..aku harap pakcik 2 skg ni dah makin betambah maju ngan peniagaan runcitnya 2..mungkin juga berkat doa pakcik 2 kita leh bersama lagi kat UNIMAP ni..aku bersyukur...korang xyah tanye la nape asyik aku ngan dia je..xde org lain ke??
ye betol!!..memang dah xde org lain dah...masa aku byk abiskan ngn dia je..sebab 2 aku sanggup tulis entry panjang2 ni..dan entry ni hanya untuk dia..!

pantai bachok..
baru je balik dari GOLOK thailand time nih..


lab..
present L.I...
sesungguhnya kenangan itu akan lekat dihati kita sampai bila2 ming...
masa nak isi UPU time nk sambong degree aku ingat lagi dia tiru pilihan aku..ambik U yg sama time isi UPU 2..alhamdulillah kitorang dapat U yg sama...mula2 2 dia xnak datang sbb mls dah nk blaja,tp aku yg paksa dia soh datang jugak sbb aku xde kawan kat sana nanti..nasib baik dia ikut cakap aku..n then kami datang daftar kat unimap ni pon skali..dia naik kete aku...time 2 hanyalah aku,dia,abg aku,ayah aku...
sesat kot time 2...siap masok jalan yg xsiap lagi kat SIK kedah...dah la dalam bukit...sebijik pon xde kete lalu-lalang..tapi alhamdulillah kami selamat sampai kat kuala perlis nih jam 5pagi..tido kat stesen bas kuala kat tempat ade kusi batu kejap..nak tunggu daftar jam 8 lau xsilap aku...huhu...

kenangan kat UNIMAP ni xyah citer la camne...aku malas nk citer...mungkin korang leh agak sndiri camner...
xde lagi la orang nk teman aku g bundle kt pasar malam kuala 2..xde lagi regu badminton aku kat sini...
xde lagi org nk bercerita masalah kat aku..dan xde lagi org yg leh teman aku bawak kete g jenjalan..huh! sadis..kalau lah benda2 2 smua xblaku..kalau la aku xkenal dia...hurmmm.....
ramai jugak yg cakap,ala bukannye dah xleh jumpa pon...balik kelantan still leh jumpa lagi...
korang senang cakap,try rasa camne...

memang betol...tapi suasana blaja skali,suasana lepak2 ramai2 skali,suasana balik kampong skali memang dah xjumpa dah...buat la camne pon memang dah xsama dah...
Petang td bersaksikan kawan2 yg sempat bertemu dia sblm balik aku ucapakan terima kasih bg pihak dia...
korang memang friendly..riak wajah serta gaya bercakap memang aku leh baca dah kawan aku 2 dalam keadaan sebak..aku x cakap byk pon ngn dia before dia balik td...aku saje wat g2..nasib baik abg fami 2 kawan aku..leh jugak sembang2..huhu..

maka,xde dah kenangan2 2 smua...nak cari pegganti memang aku yakin dah xde..
i miz the moment that we have together...
and i want u 2 know that i miz ur smile,i miz ur joke, n i miz everything bout this friendship!!
thankz coz being my fren...
Diharap mu berjaya dengan ape jua bidang hok mu ceburi..

*pami: mubaco blog aku nih..tengok staro mano..

-salam-

12 comments:

Suriati Suhaimi said...

kairie..sbr deh..
mmg xkn sme dh...
jmpe kt luar pn xkn sme dgn kite duk ngn dia ari2..
tp hrpn dia kt kita yg still de c ni lg bsr...so jgn sia2 kn k...

chai :) said...

i miss him too...
kita simpan semua kenangan ini bersama ye awk.. persahabatan ini x kan putus smpai bila2.. sbb persahabatan yg terjalin antara kita semua xde dijual di mana2.. selagi ati kita masih mempertahankan persahabatan ni.. kita pasti akan terus bersama sahabat.

keep this frenship 4 eva fren. :,)

Syed Muhammad Nazir said...

aku dapat asa apa ang asa..aku rapat ngn dia xsampai setahun pon teresak2 aku di wat diaa..ayat dia nampak lawak..tapi tak lawak e..dia tgglkan rokok sebatang kat aku..tiak aku kat bilik nie..aku saja nak balik lewat nk jmpa kat penang dia xmau..waaaaaaaa..

aizart said...

aq td tertido bgun g blik dia
lupa dia da xd
bru nk ajak nasi bujg
hadoiiii

makalalag ismail@polixion said...

kenapa aku nangis ni????huh..

falah@23 said...

Kemanakah perginya teman2 setia
Suka duka gelak ketawa tiada lagi bernyawa
Yang tinggal hanya sisa hidup remaja
Membawa kita kedunia yang nyata

Tak ku kesali apa yang ku lalui teguh dibalut memori
Bersama menempuh segalanya beganding sentiasa
Menuju puncak hidup kita yang telah dibina

Kemanakah perginya teman2 setia
Suka duka gelak ketawa tiada lagi bernyawa
Kenangan bersama hanya tinggal diminda
Menjadi pegangan hidup yang penuh ranjau

Tak ku kesali apa yang ku lalui teguh dibalut memori
Bersama menempuh segalanya beganding sentiasa
Menuju puncak hidup kita yang telah dibina

Bawa kembali yang telah disemadi
Tak usah lagi menyepi
Bersama menempuhi segalanya berganding sentiasa
Menuju puncak hidup kita yang telah dibina
kan bersama semula kembalikan cahaya
nyawakan semula impian yang telah dibina

falah@23 said...

bro,,,die jumper aritue pun xder nk story kat aku time tgk bola,,,die syp jer jumper aku,,aku ingt xder aper,,,tp plik jgk tgk table korg aritue ader gurl sklai,,sejak bler lpk tgk bola ngn gurl,,tu ak dh start pelik,,,alih2bru tau,,,,sori bro lmbt tau,,,sbr bro,,,,kwn2 still ader y support ko,,,,

Anonymous said...

"friend is one who know us but love us anyway"

"The best kind of friend is the kind you can sit on a porch swing with and never say a word, and then walk away"

"A line..... knows no limit unless u put an end to it...hope our friendship is a line that run forever"

ila xtao nk oyk gano..mungkin kata2 kat atas ni leh menerangkan gapo hok kita rso untk seorg kwn dan sahabat yg cukup baik...
sama2 la kita doa semoga pami b'jaya dgn setiap gapo sekalipon yg dia buat dan kita juga b'jaya dgn cita2 hok kita sedang kejar ni....

NADHIRAH HAZWANI said...

don break my heart...;)
ade kne mngene x?:p

kghie said...

nadhirah: pown bolleyy..haha

woot-woot said...

dats wat we call sahabat :)

kghie said...

woot-woot: sahabat susah senang susah nk dicari bro...skg ni nk cari sorang pon susah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...