fOLLOw rapat kot..

Monday, December 20, 2010

Bau Ketiak Lelaki Penawar Stress

salam sumer.... 
Ada Sepecialnya Bau Ketiak Lelaki..Benarkah bau ketiak lelaki mampu menjadi penawar kepada gejala tekanan yang dialami oleh wanita?Kenyataan ini dikeluarkan oleh Bahagian Biologi Manusia di University Pensyvania beberapa tahun lalu. Kajian dilakukan di sana membuktikan bahawa peluh lelaki membantu kaum wanita menurunkan tekanan melancarkan perjalanan haid. Menurut laporan Jurnal Biology of Reproduction America.. hahaha.. 
Sebelum ini,bau ketiak lelaki yang sengaja ” diproses” daripada lelaki yang tidak memakai deodoran digunakan sebagai bahan ujikaji bagi mencari bukti bahawa hidung wanita boleh “digoda” dengan bau lawan sejenisnya. Dalam uji kaji yang dilakukan, wangian semulajadi itu kemudian di sapukan ke atas bibir puluhan wanita berumur 25 dan 45 tahun tanpa memberitahu ia adalah bau peluh lelaki dan hanya diberitahu bahawa mereka sedang menguji satu aroma wangian tersebut. Enam jam pertama selepas itu, skala mood wanita yang di sapu wangian yang diperbuat daripada peluh ketiak lelaki tersebut diukur. Hasilnya sungguh unik. Selain boleh mencerahkan mood, wangian ketiak lelaki ternyata dapat membuatkan wanita menjadi kurang tegang…. di petik dari majalah PA&MA…Feb 2004…kalau tak caya… So kengkawan kalau tengah strees tu ….bolehlah cium ketiak suami atau boyfriend. Bagi kaum adam pulak ,simpan bau ketiak tu utk orang tersayang.
kuang3....
emm.. tapi kenapa ketiak lelaki je ye? hihi.. ketiak pompuan lak camne? boleh jadi penawar ke tak? atau boleh menjadikan semakin stress? huhu.. tak tau la.. kalau nak tau, kene cuba.. oopss! bg mereka yg dah cuba leh sharing kat sini.. hihi..
-salam-

2 comments:

~zuL~ said...

haha... abeh la gini.. sume laki jln sblh msti bau ketiak.. bkn ilang stress, tmbh stress plak. :D

k-ghie said...

hahahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...