fOLLOw rapat kot..

Sunday, January 2, 2011

Ayat-ayat power lepas kawin

 SALAM 2 ALL..

kenapelah sejuk sangat bumi perlis skg ni yerk...huhu..
korang tau x nape??
sbb skg ni kol 5.30pagi...haha..mane la ade org kat m'sia ni panas time nih...
kalau ade pon leh kira ngn jari.. kecuali ade yg dok dalam api..2 kompem la panas an...
yg pastinya musim org kawen dah beransur pulih aku rasa skg nih..hahaha...
maklumlah....musim cuti skolah da nak abis....biasanya time2 cuti camni ramai yg kawen...
klau g kenduri makan pree xperr...skg ni paling kurang RM10 spinggan...kalau nk di pikir2 la kan...wajar x,kita ajak orang g makan kenduri pastu org bayar duit kat kita...camne 2 ek??
(aku tibai je ni...jgn ade yg xpuas ati lak)

Becakap pasal kawen ni kan...aku ader la sorang member photographer...
cantik kot dia amik gamba..hasil kerja dia pon menarik...xcaye ker??? try klik [sini]..
lau korang nk kawen,xyah susah2 cari photographer lain...order je ngan dia..
 [ iklan berbayar ] camne?? lawa kan....kan aku dah cakap..haha..

Orang cakap masa awal2 kawen 2 bahagia je kan...kalau dah lama2.....hurm...betol ke?
korang tengok la ek....tapi ayat2 kat bawah ni xleh pakai sangat...bukan smua manusia kat dunia ni macam ayat kat bawah ni...

Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah ya, mmmuahhhhh.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah... Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

Pakai Toilet:
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Lama lagi ke ke kt dalam nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pi lah gunung ledang sana !!!

Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang...
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..

Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???

Pulang Kerja:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah.
6 tahun: pakai duit u sendirilah apa yg U nak.. i takde duit.

Telefon:
6 minggu: Baby, ada org call u nih..
6 bulan: Eh... Your call...
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp...!!!
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?

Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh?
6 bulan: Hati-hati la, nanti jatuh tuh..
6 tahun: Orang dah ckp byk kali pon tak paham!!

Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu..
6 bulan: Lah... Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancang Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler... Senang sikit tak perlu naik flight...
6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-TUKAR BOLE TAK..??

6 minggu ok lagi....masok 6 bulan dah nampak macam xbrape nk ok dah...
masok jer 6 tahun dah macam gampang la plk..hahahaha...
begitulah kisahnye....

-salam-

8 comments:

Syed Muhammad Nazir said...

the best blogger nie..

:N:A:Z:R:U:L:aziz: said...

[iklan berbayar]
haha
sapo ntah y penah guna..

ROSNAJIHAH said...

hahhahahahaha....

k-ghie said...

jgn berkata begitu...
ini hanyalah suka-suka..hehe

leeza said...

suke entry ni hehehhe

k-ghie said...

leeza: thanks...singgah2 la yerk..huhu

woot-woot said...

aku n bini aku tak camni..lalallala

kghie said...

woot-woot: harap2 ko ngn bini ko nanti bahagia sampai bila2...amin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...